De liedjes voor 2021 zijn al bijna klaar

Post Image
Er gebeurt achter de schermen bij de Liedjesbijbel natuurlijk van alles. Jullie zien elke maand een liedje en een verhaal verschijnen, en misschien maak je ook wel een kleurplaat of doe je een opdracht met je gezin. Wij werken op de achtergrond al aan wat komend jaar pas verschijnt.

In 2018 bedachten we de Liedjesbijbel en schreven we de eerste dertien verhalen en liedjes. Veel daarvan zie je nu pas verschijnen, in 2020. En op dit moment zijn we alweer bijna klaar met de verhalen en liedjes die voor een groot deel pas in 2021 online gaan.

Deze nieuwe liedjes gaan over Exodus, het tweede boek uit de Bijbel. Daarin staan de verhalen over hoe de Joodse mensen uit Egypte zijn ontsnapt en gingen verhuizen naar een eigen land. Het gaat in deze verhalen veel over waar je je thuis voelt. Wie zit bij jou aan tafel? Bij wie voel je je veilig?

Omdat we nu bezig zijn met het Oude Testament (de verhalen vóór Jezus) doen we elk jaar ook alvast twee verhalen over het Nieuwe Testament (over Jezus). Als je weet dat het veel over eten gaat in deze reeks, kun je dan raden welke verhalen over Jezus we gaan doen? Dat verklappen we vast binnenkort.

De teksten en melodieën zijn bijna helemaal af en over een paar maanden gaan we naar een muziekstudio om de liedjes op te nemen. Daarna gaan we die opnames nog bewerken op de computer en maakt Linda, onze tekenaar, alle tekeningen helemaal af. Vervolgens gaan alle liedjes naar de cd-fabriek en alle teksten en tekeningen naar de drukker. En daarna… Kun jij het horen en lezen!