Dagopening met de Liedjesbijbel: De zondvloed (Liedjesbijbel 3)

Post Image

Zit jij ook thuis met een of meerdere kinderen? Gebruik dan de verhalen, liedjes, leuke weetjes of doe-dingen uit de Liedjesbijbel voor een gezellige dagopening! Heb je het boek nog niet in huis? Geen nood: hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor een complete opening over de zondvloed (Liedjesbijbel 3). En vergeet de kleurplaat niet te downloaden!

LAAT JE VOORLEZEN

LUISTER HET LIED

Een verrassende draai aan het bekende verhaal van de ark van Noach. Hoe moet het aan boord hebben gevoeld? Het was vast propvol… Al die dieren moesten het maar met elkaar zien te rooien. Net als wij eigenlijk… (De zondvloed; Genesis 6 tot 9)

 

1) De lucht wordt steeds iets warmer op aarde. Dat komt door de rook uit alle schoorstenen en uitlaten. Omdat het steeds iets warmer wordt, smelt het ijs en staat het water in de zee hoger. Sommige mensen zijn daarom bang dat de hele aarde gaat overstromen. Maar er is hoop. God beloofde aan Noach dat de wereld nooit meer zal overstromen. En dat belooft hij elke keer weer met de regenboog.

2) Er is in Nederland een ark nagebouwd, twee keer zo klein als in het bijbelverhaal, maar nog steeds heel groot. Misschien leuk om eens samen naartoe te gaan!

3) Als de zon in een druppeltje schijnt, wordt dat druppeltje een soort vergrootglas. Het witte licht splitst zich op in een waaier van miljoenen kleuren en er komt een miniregenboogje bij dat druppeltje. Veel miniregenboogjes bij elkaar maken een grote regenboog.

Waar ben jij het allerbangst voor? Hoe kan God jou daarbij helpen?

Bedank God dat hij de wereld bewaart en dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Bedenk samen iets eenvoudigs dat jullie met elkaar kunnen doen tegen de opwarming van de aarde. Je kunt ook thuis deze kleurplaat maken!

Genesis 6 tot 9