Dagopening met de Liedjesbijbel: De zondeval (Liedjesbijbel 2)

Post Image

Zit jij ook thuis met een of meerdere kinderen? Gebruik dan de verhalen, liedjes, leuke weetjes of doe-dingen uit de Liedjesbijbel voor een gezellige dagopening! Heb je het boek nog niet in huis? Geen nood: hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor een complete opening over de zondeval (Liedjesbijbel 2). En vergeet de kleurplaat niet te downloaden!

LAAT JE VOORLEZEN

LUISTER HET LIED

Een foutje maken gebeurt zomaar. In de vier coupletten zing je over vier redenen die je kunt hebben om toch iets doms te doen. En dan in de refreinen geef je jezelf weerwoord. (De zondeval; Genesis 2 en 3)

 

1) In de supermarkt vind je meestal twintig tot dertig verschillende soorten fruit. Er zijn er meer dan duizend, met elk weer ondersoorten: er zijn bij- voorbeeld wel zestienhonderd soorten bananen en zeveneneenhalfduizend soorten appels.

2) In het paradijs stond één boom waarvan Adam en Eva niet mochten eten. Er was daar ook een andere, heel bijzondere boom: als ze daarvan zouden eten, bleven ze altijd leven. Toen Adam en Eva het paradijs uit gingen, konden ze niet meer bij die boom en stierven ze uiteindelijk.

3) De slang is in veel landen een symbool van het allerergste. Dat is wel begrijpelijk. In warme landen zijn ze de gevaarlijkste dieren, vooral omdat ze overal naar binnen kunnen glippen.

Stel dat jij president van de hele wereld bent. Wat is de eerste regel die je maakt?

Bedank God dat hij bepaalt wat goed en fout is, omdat hij er veel meer verstand van heeft dan wij.

Zoek op Google naar vruchten die je nog nooit hebt gegeten. Welke vind je het raarst? Je kunt ook thuis deze kleurplaat maken!

Genesis 2 & 3