Dagopening met de Liedjesbijbel: De toren van Babel (Liedjesbijbel 4)

Post Image

Zit jij ook thuis met een of meerdere kinderen? Gebruik dan de verhalen, liedjes, leuke weetjes of doe-dingen uit de Liedjesbijbel voor een gezellige dagopening! Heb je het boek nog niet in huis? Geen nood: hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor een complete opening over de toren van Babel (Liedjesbijbel 4). En vergeet de kleurplaat niet te downloaden!

LAAT JE VOORLEZEN

LUISTER HET LIED

Wat een rommeltje werd dat, toen de torenbouw van Babel uitliep op een spraakverwarring. In dit grappige liedje voel je daar iets van. En je leert tegelijk dat God niet beperkt is tot een bepaalde taal en met alle mensen contact kan leggen. (De toren van Babel; Genesis 11)

 

  1. Weet je waar de woorden ‘babbelen’ en ‘blabla’ vandaan komen? Van dit verhaal. Bij de toren van Babel werd veel gebabbeld en er was veel blabla…

2) Er zijn nu op de wereld 7907 talen en nog veel meer dialecten. Het Nederlands is een van de talen, het Twents is een dialect. Twents klinkt best wel anders dan Nederlands, maar toch zijn zo veel woorden hetzelfde, dat het niet als een andere taal telt. Sommige mensen die er heel veel talent voor hebben en heel veel oefenen, spreken meer dan tien talen. Een paar mensen zelfs twintig.

3) De stad Babel lag midden in wat tegenwoordig Irak is. Wetenschappers hebben de resten van een enorme toren teruggevonden, in die tijd de grootste toren ooit. Hij telde zeker negen ver- diepingen en heette ‘De pilaar van de hemel’.

Wat is nu heel groot in je hoofd en houdt je erg bezig? Als je het vanuit God probeert te bekijken, hoe voelt het dan?

Bedank God dat je geen toren naar hem hoeft te bouwen, maar dat je gewoon kunt bidden en hij luistert.

Maak met elkaar een toren van iets waarvan je nog nooit een toren hebt gemaakt. Bijvoorbeeld luciferdoosjes, kaasblokjes of boeken. Hoe hoog kom je? Je kunt ook thuis deze kleurplaat maken!

Genesis 11