Dagopening met de Liedjesbijbel: De schepping (Liedjesbijbel 1)

Post Image

Zit jij ook thuis met een of meerdere kinderen? Gebruik dan de verhalen, liedjes, leuke weetjes of doe-dingen uit de Liedjesbijbel voor een gezellige dagopening! Heb je het boek nog niet in huis? Geen nood: hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor een complete opening over de schepping (Liedjesbijbel 1). En vergeet de kleurplaat niet te downloaden!

LAAT JE VOORLEZEN

LUISTER HET LIED

In dit liedje leer je de zes scheppingsdagen als onderdelen van een feest herkennen. De planten en bloemen zijn confetti, de zon en de maan feestlichten… Dat is een betekenis van het scheppingsverhaal: dat dit leven een cadeau is. (De schepping; Genesis 1 en Spreuken 8)

 

1) Soms kruipt de maan voor de zon en zie je die niet meer. Dat heet een zonsverduistering. Het past precies: vanaf onze plek op aarde zijn de maan en de zon even groot. Bij een maans- verduistering glijdt de schaduw van de aarde over de maan. Ook die zijn even groot en het past precies. Bijzonder toch?

2) Als God de wereld maakt, duurt dat in de Bijbel zeven dagen. Zeven is een bijzonder getal. Het betekent: dit is af, dit is compleet. In de aller- eerste zin van de Bijbel zit het getal zeven ook verstopt. Die zin telt namelijk in het Hebreeuws (de taal waarin de Bijbel eerst werd geschreven) exact 7 woorden en 28 letters (dat is 4 keer 7).

3) Wetenschappers hebben al bijna 1 miljoen soorten dieren en planten op aarde ontdekt. Ze denken dat het er eigenlijk 10 miljoen zijn. En er zijn al 5 miljard (500 keer zo veel) dieren en planten uitgestorven.

Wat heb jij vandaag allemaal gekregen?

Noem met elkaar de tien mooiste dieren en planten en bedank God daarvoor.

Ga naar een plek buiten waar het rustig en mooi is. Bid samen. Als je het leuk vindt, zing dan een liedje voor God. Je kunt ook thuis deze kleurplaat maken!

Genesis 1 & Spreuken 8